måndag 28 december 2009

Om Lars Berns Analys av COP15

Lars Bern gör följande analys av COP15:
 • Mötet innebar det definitiva slutet för de nordatlantiska ländernas ledande ställning i världen. 
 • Det är uppenbart att världens två nya supermakter Kina och Indien sett västs intensiva klimatoffensiv som ett försök att bromsa deras starka ekonomiska utveckling. 
 • Västs ogenerade försök att behålla initiativet med hjälp av klimatpolitiken, genom att rigga någon sorts globalt styre runt FN har genomskådats. Varför skulle dessa stora länder acceptera att underordna sig ett genomkorrumperat FN som domineras av föredettingar från Andra Världskriget?
 • För Hu Jintao blev COP15 en fullständig framgång, medan Obama och EU led motsvarande nederlag. 
 • För EU och Sverige är utfallet av COP15 en katastrof. Sverige har på pseudovetenskapliga grunder lovat minska våra redan små koldioxidutsläpp i en utsträckning som kommer att bromsa vår ekonomiska utveckling och underminera vår konkurrenskraft, utan att få någon motprestation i utbyte vare sig av Kina, Indien eller USA. 
 • Löftena bygger på den bräckliga föreställningen om vår rikedom. Flertalet västländer är hårt skuldsatta, har stora underskott i sina statsfinanser och är starkt beroende av importerad olja och gas. I framtiden kommer de därtill att få betala betydligt mer för den importerade energin i konkurrens med allt rikare kineser och indier. Den ekvationen kommer inte att gå ihop!
 • Våra begränsade resurser bör läggas på fri forskning utan politisk programstyrning och på åtgärder för att möta eventuella effekter av verkliga klimatförändringar och andra allvarliga miljöproblem. 
Lars Bern ser samma dolda agenda bakom EUs klimatpolitik som jag själv anat: Begränsa användningen av fossil energi i utvecklingsländer, så att EU garanteras tillgång. Denna dolda agenda är nu avslöjad. Återstår att se hur EU och Sverige skall hantera denna nya situation...

Återstår att se hur KVA kommer att reagera. Kanske kommer KVA att börja följa vetenskapliga principer istället för politiska vindar...varvid IPCC torde upplösas...

När kommer KVA att titta på finsk TV som avslöjar Climategate bluffen?

3 kommentarer:

 1. Dess värre så blir jag tvungen att instämma.

  Redan för mer än ett år sedan begrep jag att något var helt fel. Erland Kjällén (chefs-klimat-mannen ni vet) hade helt plötsligt slutat med att vara så tvärsäker.
  Inget konsensus prat. Eller att saken var slutgiltigt avgjord - basta.. etc. Utan han verkade mycket försiktigare helt plötsligt. Han poängterade flera gånger : "Att så som vi förstår det just nu med nuvarande teorier och kuskaper så ...bla bla."
  Det slog mig direkt: Vad tusan vet den mannen som han inte berättar för oss?
  Efter Climategate så vet vi.

  SvaraRadera
 2. Utrikespolitik och Det gäller EU Också ..
  Världen vill ha en rätt och Rättvis politik ... Och utrikespolitik som hjälper alla och hela världen ....

  krig, krigsbrott, ockupation, mord, politiska mord, rasism, hot har, terror, apartheid, blodbad, vålv, förtryck, tortyr, olika brott mot mänskligheten .. Var är FN, politiker?? ..

  Och vem styr FN, politiker ???.. Olika politiska mord är Olösta ...... Och det kommer mer ....... Och mer ..

  USA och USAs politik var och är för makt, styre, Intresse, oljan, Viktiga område, mer pengar, mer makt och folk med soldater dör orättvist ..

  Varför och för vem, politiker ????????..

  Folket vet Inte mycket om USAs Spel och EU: s spel.Media vill inte tala Mycket för folket ..

  Media vår och år med supermakternas spel .. Och folket får bara Osanna och falsk fakta om allt i politiken ..

  FN står maktlöst Där .. FN har ingen makt och USA styr över FN, sa fd FN: s chef Butros Ghali ...

  Var är EU: s utrikespolitiken, Bildt ???.. Varför får USA Styra EU: s utrikespolitik och för vem ?????

  Hur kunde EU: s utrikespolitik kriga mot Irak med USAs orättvist Mellanöstern politik om?? ..

  Hur kunde Bushs och Blairs (EU) kriga orättvist mot Irak utan rätt från FN ?????.

  Hur kunde USA och Storbritannien begår största krigsbrott i Irak ..??.

  Hur kunde USA och Storbritannien Använda förbjudna vapen mot Civila och oskyldiga i Irak med tortyr till alla som var under USAs våld och förtryck ????... Vem ska betala för allt Detta ???..

  Varför går alla (politikerna) Fre utan Att man Ställa de inför rätta, politiker ?????.. Vem styr i USA??. Vem är Aipac i USA ????..

  Vilken utrikespolitik talar ni om ????.. Hela Politiken var och är orättvis och Olaglig om Mellanöstern, Bildt .. Och du och Andra politiker vet om det !!!!!..

  Arabvärlden ska kráva alla Ersättningar för alla brott och krigsbrott, ockupation, med förbjudna vapen mot Arabvärlden ..

  Vi ska ta Palestinafrågan sen ...... Tack ...

  SvaraRadera