måndag 1 april 2013

KVA Varnar för Ny IstidKungliga Vetenskapsakademien KVA (med uppgift "att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället"),  säger idag i ett pressmeddelande att det nu är vetenskapligt bevisat att det kalla vårvädret beror på att en ny istid inletts. KVA varnar för att istäcket över Riddarholmsfjärden kommer att ligga kvar över sommaren och att färjetrafiken därför kommer att inskränkas.

Den teori för jordens klimat som formulerades av akademiledamoten Svante Arrhenius (Nobelpriset i Kemi 1903) i det banbrytande arbetet Über den Einfluss des atmosfärischen Kohlensäuregehalts auf die Temperatur der Erdoberfläche (1896), har således (tyvärr) visat sig vara (förvånansvärt) korrekt.

KVA meddelar samtidigt att Akademiens tidigare Uttalande: Den vetenskapliga grunden för klimatförändringar , som ger vetenskapligt stöd till den av IPCC och DN/SvD framförda teorien om alarmerande global uppvärmning pga av "Einfluss des atmosfärischen Kohlensäuregehalts auf die Temperatur der Erdoberfläche", nu har ersatts med sin kompletta motsats av global nedkylning.

Det nya Uttalandet, som alltså varnar för global nedkylning istället för uppvärmning, är (i likhet med det gamla) författat av Sveriges främste klimatvetenskapsexpert Lennart Bengtsson, som alltså fått kalla fötter.

Lennart Bengtsson bortförklarar Akademiens tidigare Uttalande: Den vetenskapliga grunden för klimatförändringar från 1 april 2009 (som varnade för alarmerande global uppvärmning), med att  det naturligtvis bara var ett skämt.

Det nya Uttalandet kan ses som ett svar på mitt Brev till KVA: Grunden för Svensk Klimatpolitik

PS1 Kopia av nytt brev till KVA med upprepning av samma fråga i avsaknad av svar:

KVA
Staffan Normark

Jag upprepar min fråga till KVA ställd den 19 mars 2013 angående KVAs Uttalande: Den Vetenskapliga Grunden för Klimatförändringar: Avser KVA att revidera detta uttalande eftersom huvudförfattaren Lennart Bengtsson i ljuset av stationär/fallande global medeltemperatur de senaste 17 åren under ökande utsläpp av koldioxid i atmosfären, i media (http://notrickszone.com/2013/03/27/the-climate-science-caricatures-jylland-posten-features-massive-4-full-pages-of-climate-science-skepticism/) säger sig inte längre anse att begränsning av koldioxidutsläpp kan motiveras på vetenskaplig grund?

Frågan är avgörande för svensk klimatpolitik och kan inte lämnas obesvarad.

Hälsningar,

Claes Johnson
prof em i tillämpad matematik KTH


PS2 KVA förtydligar i ett nytt pressmeddelande:
  • En fördubbling av koldioxidutsläppen i atmosfären skulle kunna begränsa den kommande globala nedkylningen till 2 grader (minus). 
Effekten på svensk klimatpolitik av detta nya budskap blev omeldebar: Inatt enades M, MP och VP om ett gemensamt Moment 22 med målet att begränsa den globala nedkylningen till 2 grader (minus) med hjälp av fördubblade (faktor 2) koldioxidutsläpp. 

1 kommentar:

  1. Varför inte länka till pressmeddelandet såhär på första April med..?

    SvaraRadera