fredag 1 januari 2010

DN Censurerar Egen Ledare: Efter FN-Fiaskot

Den 31/12 publicerar DN under Ledare: Signerat artikeln Efter FN-Fiaskot  av Hans Bergström. Detta är den första DN-artikel som kritiserar klimatalarmismen i ljuset av Climategate. Glädjande uppvaknande tyckte jag och många andra!

Det märkliga är att denna artikel inte finns på nätet. DN har uppenbarligen utövat självcensur
och utraderat vad man själv publicerat! Hans Bergström existerar inte, och om han trots allt existerar, han uppges bo i USA, så har han i alla fall inte skrivit en DN-artikel som kritiserar klimatalarmismen, eller varit chefredaktör på DN.  FN-Fiaskot har inte inträffat. Lika lite som Climategate. Alles in Ordnung. Punkt.

Låt oss ändå bära vidare till framtiden något av vad Hans Bergström skrev:
  • Det gäng som bildat kärnan i FN:s klimatpanel IPCC har agerat på ett sätt som är vetenskapligt fullständigt oacceptabelt.
  • IPCC-kretsen har brutit mot fundmentala regler för vetenskaplig prövning och diskussion och bör ha förverkat allt förtroende i forskarsamhället. 
  • Dess fanatism behöver nu ersättas av en öppen vetenskaplig diskussion.
Dessa meningar har DN nu censurerat. Plötsligt befinner vi oss förflyttade till 1984. Hur är detta möjligt? FN-fiaskot har blivit DN-fiaskot.

Jag har begärt förklaring av DNs chefredaktör Gunilla Herlitz, som jag kommer att publicera här:

Artikeln finns nu 2/1 på nätet. Censuren har upphävts, av någon anledning. Men artikeln har förvisats till Kolumnen: Signerat från Ledare: Signerat i den ursprungliga versionen. 
Ingen Ledare alltså, bara en kolumn.  Behövs Kremlologer för att tolka denna förskjutning värdig Pravda?

Återstår att DN drar konsekvenserna av Bergströms analys. Vad säger Ledarredaktionen? Vad säger Karin Bojs? Vad säger Herlitz om Bojs? Vad säger KVA?

1 kommentar:

  1. Det var intressant information
    jag hittade ledaren via moderna myter och nu var den tillbaks. Inte förvånad om DN Intern censurerar nu vet jag ATT det sker.
    ingen ny prenumeration på DN iallfall.

    SvaraRadera