måndag 18 januari 2010

IT i Skolan i Dagens Studio Ett

Dagens StudioEtt tar upp frågan om IT i skolan. Vid Fisksätraskolan får alla elever en laptop när de börjar skolan, och entusiastiska lärare berättar om hur undervisningen på detta sätt vitaliseras. Alla blir gladare och lär sig mer!

Peter Carlberg IT-expert på Skolverket svarar trevande på om IT är någonting för svensk skola.
Carlberg säger att i England satsar man stort på IT i skolan, men vet inte vad gäller Sverige. Ett huvudproblem är att lärarna inte har IT-utbildning, och Carlberg ser ingen lösning på detta.

  • Stoppa Björklunds meningslösa Matematiksatsning på 525 miljoner, och satsa dessa pengar istället på Matematik-IT. Detta skulle kunna ge svensk skola en verklig knuff framåt. Varför skall Sverige inte kunna vara en IT/kunskapsnation när England och Indien kan?
Socialdemokraternas Marie Granlund, vice ordf. i Utbildningsutskottet, har hört av sig, och önskar träffa mig för diskussion om Matematik-IT.

Kanske det börjar röra på sig trots allt en smula, inför valet: Matematik-IT som för Sverige upp på banan som IT och kunskapsnation, efter Björklunds dikeskörning. Vilket parti vill satsa på denna säkra vinnare?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar