onsdag 6 februari 2013

LB Överger IPCC: När Kommer KVAs Avbön?


Katternö-tidningen rappoterar att Lennart Bengtsson är på god väg att överge den CO2 alarmism han tidigare har har framfört för som ansvarig för KVAs uttalande till stöd för IPCC:
 • Temperaturhöjningen är så liten att någon knappast skulle märka den, om inte vi meteorologer hade upplyst om saken.
 • Jag vill snarare jämföra med katolska kyrkans medeltida avlatsbrev, vilket var ett effektivt sätt att få en förskrämd allmänhet att betala för att undslippa helvetets fasor. Dåtidens katolska kyrka visade här stor skicklighet. Vi får vara tacksamma att Luther lyckades få stopp på detta oskick, åtminstone i våra protestantiska trakter.
 • Jag är inte bara surprised, jag är astonished!
 • Att oroa sig för att Antarktis är på väg att smälta är nästan på samma nivå som att oroa sig för att jorden och Venus kan komma att kollidera inom så där en miljard år [vilket vissa modellberäkningar visar].
Nu väntar vi bara på att LB skriver om KVAs uttalande från stöd till avståndstagande från IPCCs CO2 alarmism. När kommer detta LB? Sveriges folk och regering väntar på besked för att kunna gå vidare! 

Kanske t o m LB skulle kunna börja uppskatta en person som jag, och inte bara anse att det jag skriver  är "rappakalja" enligt tidigare uttalande i DN? Kanske klockan har gått ett varv.

1 kommentar:

 1. LB skriver ocksaa

  ”Att lansera uppvärmningsscenarier på +2,
  +4 , +6 °C eller ännu mer, med alla möjliga slag
  av modeller, är faktiskt alldeles galet. Vissa
  ångestfyllda eller naiva människor tror på detta och får hysteroida och andra problem, andra
  ser en möjlighet att utnyttja detta för personliga och andra syften. Och det är inte få!”

  Man blir maallös. Den karln kan säga precis vad som helst, ändra aasikt fraan vecka till vecka och folk köper det. Är det kanske dessa som är de naiva och auktoritetsbundna människorna?

  SvaraRadera