måndag 17 oktober 2011

S Vill Satsa på IT i Skolan

Jag har nu fått följande respons från S beträffande matematik och IT i morgondagens skola:
 • Hej Claes!
 • Socialdemokraterna stödjer en investering i matematik men vi vet ännu inte hur regeringen vill lägga upp programmet och kommer självklart ha synpunkter på hur så bör ske. Vad gäller en modernisering av skolan för att passa it-samhället så har vi har under flera års tid kritiserat regeringen för att inte ta informationsteknologin på allvar, vi vet att detta skulle kunna ha stor betydelse för t ex undervisningen i matematik.
 • Vi skulle gärna ta del mer av hur du tycker att matematikundervisningen och it iskolan bör utvecklas och undrar om du har möjlighet att träffa Socialdemokraterna i riksdagens utbildningsutskott onsdagen den 30 november kl 14.00-15.30. Inbjuden till detta tillfälle är också Trevor Dolan för att ge sin syn på matematik och kreativitet.
 • Med vänlig hälsning, Kristina Persdotter.
Äntligen, kan man väl säga. S förstår någonting mycket viktigt som Björklund inte alls förstår. IT kommer att revolutionera lärande på alla nivåer. Inom ett par år, då alla elever har en iPad.

Denna fråga kan lyfta S ur sitt svarta hål. Det skall bli mycket intressant att se om S är förmöget att utnyttja den möjlighet att ta initiativet från oppositionen som Björklund nu serverar med sin "katederundervisning" utan IT och framtid.

Rapport inför och efter mötet den 30 november kommer så småningom.

2 kommentarer:

 1. "Denna fråga kan lyfta S ur sitt svarta hål."

  Menar du allvar?

  SvaraRadera
 2. Varför inte? Björklund har ju lämnat öppet mål med sin gamla "katederundervisning".

  SvaraRadera