torsdag 4 mars 2010

En Svensk Tiger om KlimatFusk


Stefan Fölster skriver i Corren om Fusket som Media Tiger Om:
  • Det tycks vara näst intill outhärdligt för många svenska media att rapportera om att åtskilligt av den "klimatforskning" som de tidigare basunerat ut inte byggde på mer än miljöorganisationers spekulationer. Flera veckor efter rapporteringen i andra länder trycks nu små notiser om att Himalayas glaciärer inte smälter, och att chefen för FN:s Klimatpanel sannolikt tvingas avgå.
  • Den egentliga skandalen har ännu knappt berörts. Nämligen att de mest centrala forskarna systematiskt hemlighållit data, och att överdrifterna nu avslöjas på löpande band: Om livsmedelsproduktionen i Afrika, risken för översvämning i Nederländerna, om hotet mot Amazonas regnskogar, om risken för spridning av malaria, eller om temperaturen under vikingatiden.
Det är naturligtvis illa att svenska medier tiger, som om vi bara levde i vår lilla värld av hushållnära tjänster, men vad som är ännu värre är att Kungliga VetenskapsAkademien tiger. KVA borde ju verkligen ogilla vetenskapligt fuskverk, och inte som nu ovillkorligt stödja det IPCC som står för fusket. Eller hur Gunnar Öquist?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar