måndag 8 mars 2010

Svensk Klimatpolitik av Fel Anledning?

Maria Wetterstrand, Årets Kvinna i Expressen, svarar på frågan "Men vore det inte underbart om klimatskeptikerna hade rätt?":
  • Det vore väl jättebra men så är det inte, tror jag, och det vore otroligt dumt att driva politik utifrån tron att klimatförändringarna inte finns. Men om det nu skulle vara så, mot förmodan, att den stora majoriteten av forskarna har fel, och vi råkar skapa ett hållbart samhälle av fel anledningar, så ser inte jag det som det största problemet på den här planeten.
Kanske kan man resonera så i politik, även om det är tveksamt om ändamålen alltid helgar medlen, men inte i vetenskap: Där är "fel anledningar" fel. Men inom både politik och vetenskap
är trovärdighet helt avgörande: Om det upptäcks att "fel anledningar" uttnyttjas, så skadas trovärdigheten... Compare In Denial: The Meltdown of the Climate Campaign.

Och vad säger Maria Wetterstrand om Vaclav Klaus eller IPCC Science Designed for Propaganda? Att propagera för ett "hållbart samhälle" av "fel anledningar", är kanske just propaganda.

1 kommentar:

  1. Hej Claes
    CO2 kan påverka mycket här på planeten. Skrev just samman ett utkast påvisande samvariation mellan CO2 och en av de allvarligaste och kostsammaste sjukdomarna människan känner till. Skulle vara intressant att i ett tidigt läge få dina kommentarer, på den statistiska belysningen enviromental och mental.

    p-o

    SvaraRadera