tisdag 19 mars 2024

Sverige Måste Vinna Kriget mot Ryssland?

Sverige besegrar Ryssland i slaget vid Narva 1701 under ledning av Karl XII.  

Idag skriver ett antal svenska ambassadörer och militärer på SvD Debatt:

  • Regeringen bör skyndsamt hitta formerna för att mångfalt öka det militära biståndet till Ukraina. 
  • Inför den ryska aggressionen befinner sig de västliga demokratierna som de befann sig inför Hitler.
  • Kriget kommer inte att sluta så länge Putin sitter vid makten. 
  • Enda sättet att avsluta kriget är alltså att Putin förlorar makten.
  • Det kan ske om han lider ett så svidande nederlag...
  • Putins avlägsnande är bara ett nödvändigt...kännbart ryskt nederlag i Ukraina.
  • Ett sådant nederlag har den västliga demokratiska alliansen i sina händer. Hos den finns de vapen och de resurser med vilka Ukraina kan vända kriget och tillfoga Ryssland ett nederlag.
  • Ukraina måste segra och Ryssland måste förlora.
  • Vi vädjar till regeringen att tänka utanför den ärvda boxen – det gäller att skyndsamt hitta formerna för att mångfalt öka det militära biståndet till Ukraina.

Vi ser här att segern i Narva 1701 är i kärt minne i den "ärvda boxen", medan förlusten i Poltava 1711 och förlusten av Finland 1809 är bortglömda. Tanken är alltså att vi kan besegra Ryssland, som är den starkaste kärnvapenmakten i världen med nyvunnen konventionell militär styrka om mer än en million tränade soldater vida överlägsen den som västliga demokratier kan skrapa ihop, där Sverige kan bidra med kanske 3000 otränade pojkar och flickor, och därmed genomföra den erövring av Ryssland som Karl XII, Napoleon och Hitler misslyckades med.  

Speglar detta stämningarna hos det ledande skiktet av svenska politiker, ämbetsmän, militärer och företagare och svenska folket? Alla partier verkar vara inställda på krig även V och Mp. Fredsrörelsen har somnat. 

USA är på väg att dra sig ur, vilket ger Sverige en ledande roll som krigförande, naturligtvis tillsammans med Finland som är bra på krigföring i snö.

Påven ber Ukraina hissa vit flagg och gå till förhandlingsbordet där Putin väntar. Fortsatt krig gör bara saken värre för Ukraina och Väst. Ett mångfalt ökat militärt bistånd till Ukraina leder till WW3. 

Hur kan någon tro att Sverige kan vinna krig mot Ryssland idag? Eller tänker man att eftersom WW2 var bra för Sverige, så kan WW3 också vara det? I så fall bör man tänka en gång till.

En stark kärnvapenmakt kan inte besegras på hemmaplan. Det bästa resultat som kan uppnås är oavgjort som MAD Mutual Assured Destruction.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar