tisdag 25 augusti 2015

Ulf Danielsson om Klimathot, Hawking och Svarta Hål.


Strängfysikern Ulf Danielsson har startat en blogg med Stephen Hawking's besök vid KTH och föreläsning på Stockholm Waterfront som initiellt dragplåster. Ulf skriver gärna om svarta hål, som han verkar tro inneha verklig fysisk existens som "singularitet" till lösningar till Einstein's ekvationer. Ulf verkar även tro på kimatalarmismen som den predikas av IPCC:
  • När det gäller människogenererad klimatpåverkan är huvudslutsatsen klar: den finns där, och risken att den får betydande följder för den mänskliga civilisationen om inget görs är överhängande. Den senaste IPCC-rapporten gör det omöjligt att dra någon annan generell slutsats.
Vi skeptiker som granskat vetenskapen bakom IPCCs klimatalarmism, vet att Ulf i denna fråga blivit helt vilseförd. Frågan är om samma sak gäller för svarta hål? 

Om det nu är så att man kan hitta singulariteter hos lösningar till Einstein's ekvationer, vilket i sig kan diskuteras eftersom dessa ekvationer är hart när omöjliga att lösa, betyder det att dessa singulariteter också har fysisk realitet? 

Även om det finns massa i centrum på galaxer som man inte kan se, vilket observationer av galaxers dynamik verkar tyda på, så betyder det väl inte nödvändigtvis att denna osynliga massa utgörs av svart hål? 

Kan det vara så att IPCCs (farligt tjocka enligt Ulf) rapport utgör ett svart hål ur vilken ingen sann information förmår utstråla?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar