söndag 1 augusti 2010

Betald av Oljeindustrin?

Uppsalainitiativets Magnus Westerstrand går i SvD till attack mot de som på vetenskapliga grunder ifrågasätter klimatalarmismen (som jag själv):
 • I Sverige finns en grupp som kan beskrivas som en ekokammare. De besöker så kallade skeptiska konferenser ordnade av tankesmedjor som fått donationer av olje- gasindustrin och ekar ut budskapet från tankesmedjorna i USA.
 • Budskapet i lyckade kampanjer mot vetenskapliga fakta liknar varandra oberoende av fråga. En del är spridandet av konspirationsteorier, i klimatdebatten förekommer ogrundade påståenden om en korrupt vetenskap, forskningsfusk och personliga attacker
 • på framstående forskare. 
 • Forskningsläget kring grunderna i klimatfrågan har länge varit stabilt och stora rapporter som den av IPCC stöds av alla vetenskapliga akademier som uttalat sig i frågan.
 • Men om det får gå för långt finns det risk att många oskyldiga åskådare drabbas hårt och orättvist, precis som i fallen runt asbest och rökning.
Jag kan meddela att jag inte är betald av någon oljeindustri för att föra dess talan, utan av svenska skattebetalare för att som vetenskapsman tillföra samhället vetenskapligt grundad kunskap. I denna min roll har jag funnit att den vetenskapliga grunden för CO2-alarmism är bristfällig och i väsentliga stycken helt felaktig.

Vi ser att Westerstrands använder KVAs klimatuttalande som slagträ (samt asbest och rökning). Det är dock bara en tidsfråga innan KVA kommer att tvingas byta fot, om nu KVA är en vetenskaplig akademi... 

4 kommentarer:

 1. Bra rutet. Undrar hur många oskyldiga åskådare som drabbades under ekofascimens senaste härjningar angående DDT. Efter vissa modifikationer stämmer listan han radar upp slående bra med AGW rörelsen.

  SvaraRadera
 2. Anders, jag har ett svagt minne av att dödsfall i malaria ökade från ca. 50.000 fall per år till mellan 1-2 miljoner fall per år när DDT försvann, denna galenskap höll på i 40 år, om det stämmer skullle mellan 40 och 80 miljoner människar lagts i förtida gravar.

  Sammanfattningsvis har de gröna misantroperna fler liv på sitt samvete än Hitler & Stalin tillsammans.

  Nu försöker ekofascisterna och klimatizterna att upprepa bravaden, det får inte hända igen!

  SvaraRadera
 3. Bra, Claes!

  Det behövs forskare som vågar tala fritt, utan rädsla för etablissemanget.

  Vi är många, forskare eller amatörer som jag, som inte sett en krona från oljeindustrin. Ett så löjligt argument!

  SvaraRadera
 4. I kölvattnet till Climategate publiserades en artikel om alla pengar som kommer från Big Green: http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703939404574566124250205490.html

  SvaraRadera