onsdag 2 juni 2010

The Royal Swedish Academy Next?

Financial Post reports in And then there were three: Britain’s Royal Society rejects alarmism:
  • Britain’s Royal Society, the UK’s preeminent scientific body, has joined national science bodies in India and France in validating the views of global warming sceptics.
Will the Royal Swedish Academy be number 4 or 100?

2 kommentarer:

  1. En gång var det väl tänkt att vetenskapsakademier skulle verka för fritt sanningssökande och vetenskapliga diskussioner. Numera har dom tydligen förvandlats till politiserade institutioner där några oinsatta högre tjänstemän/kariärrister validerar IPCCs rapporter genom att referera till IPCC. Tänk om dom nån gång skulle bemöda sig om att sätta sig in i vad växthuseffekten egentligen handlar om, dvs en värmepump driven av några spårgaser i atmosfären, så hysteriskt effektiv att vi alla skulle dö värmedöden om inte den avkylande (!) gravitationen hade räddat oss. Kommer förmodligen gå till historien som en av de största vetenskapliga skandalerna genom tiderna.

    SvaraRadera
  2. Du skall se att KVA snart snällt följer efter RS, under försäkran att man aldrig påstått något om klimatet, och därför inte har något att ursäkta sig för eller att dra tillbaka. KVAs uttalande är ett numera vanligt icke-uttalande som bara har med politik att göra och ingenting med vetenskap.
    Men vad är då en vetenskapsakademi utan vetenskap?

    SvaraRadera