onsdag 8 oktober 2014

Löfven Styr mot Nyval

Dagens riksdagsdebatt visade att Löfven styr spikrakt mot nyval. Ett nyval där SD kan komma att åter fördubbla sina röstsiffror och därmed kunna bli landets största parti med 26%, eftersom S mycket väl kan falla till 25%, eller 20. Löfven vände sig direkt till de 13% som röstat på SD (med "jag ser Dig och jag hör Dig") med upplysningen att de röstat på ett rasistiskt parti med mörkt förflutet men att Löfven lyssnar, ser och hör  alla de som röstat på SD.

Frågan är vilken partiledare som först kommer att ta avstånd från den koldioxidalarmism som är  utgångspunkten för den "energiöverenskommelse" som både S och MP påstår sig ha träffat. Det kan inte vara Löfven, som lovat svenska folket att reducera användningen av fossil energi med 90% (och kärnkraften till 0%).

Begrunda även vad Lars Bern skriver på Antropocene.

PS När Stefan Löfven utsågs till ny partiledare för S försökte jag (utan framgång) att få S att förstå att matematikundervisningen skulle kunna förnyas och fyllas med meningsfullt innehåll för många elever genom att skrota den gamla skolmatematik, som nu (utan framgång) presenteras under alla de många timmar många elever tvingas genomlida (utan utbyte), med det nya skolämnet Matematik-IT. Något nytt försök till samtal med S om denna möjlighet är knappast att tänka på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar