måndag 8 september 2014

Stefan Löfven Lovar Minska CO2 Utsläpp med 90%

Stefan Löfven gav i valduellen i går följande besked till det svenska folket beträffande den kommande socialdemokratiska regeringens klimatpolitik:
  • Vi sätter ett tufft mål: 2050 skall vi ha minskat utsläppen med 90% och så sätter vi delmål för 2040, 2030...och så gör vi det på transportsektorn, i produktionen och i boendesektorn.
  • Sen ser vi till att agera därefter.
  • Jag säger inte att det inte går att köra bil i framtiden....men vi måste köra på bränslen som inte släpper ut CO2.
  • Kärnkraften skall avvecklas...men inte på ett sådant sätt att vi äventyrar våra jobb och vår industri...vi skall se till att ha säker tillgång till energi till konkurrenskraftiga priser...vi har inga planer på att stänga kärnkraftverk, nej, men det kommer inte att bli några nya investeringar i kärnkraft...och det skall vara CO2-snålt...detta är mina ingångsvärden...
Bäva månde det svenska folket inför denna framtid...Och varför stod Lövfen på en liten orange pall under duellen? Vem hade ställt dit den och vad betydde färgen, för att inte tala om höjden på pallen?

Kejsar Haile Selassie medförde enligt Kapuscinski ett stor mängd kuddar av olika format på sina resor för att kunna lyftas till lämplig höjd vid sina möten med världens ledare. Har Stefan Löfven förberett sitt trontillträde med en uppsättning pallar av olika höjd för olika möten? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar